Vrouwen voor en in de overgang

Vrouwen voor en in de overgang

Op donderdag 21 september starten we bij Heiloo Vitaal met een NIEUW programma VROUWEN VOOR EN IN DE OVERGANG.
In deze 10 weekse cursus behandelen we diverse thema’s over de overgang en gaan we samen aan de slag met krachttraining en hormoonyoga. Tevens krijg je workshops over voeding, slapen en stressmanagement. 
Kortom een cadeautje voor iedere vrouw die naar de overgang toegaat of er midden inzit.
 
 

Wat houdt het programma in?

 
Vrouw zijn is fantastisch, zij heeft een bijzonder lichaam dat beschikt over magische krachten. Maar vrouw zijn zorgt ook voor uitdagingen veroorzaakt door een hormonale disbalans waardoor er bepaalde klachten ontstaan. Bij vrouwen daalt de oestrogeenspiegel tijdens de overgang met 80%, dit kan allerlei klachten veroorzaken en heeft gevolgen voor het vrouwenlichaam. Tijdens dit overgangsproces van jaren moet het lichaam zich steeds weer opnieuw aanpassen aan de veranderende situatie door de schommelingen in de hormoonspiegels maar uiteindelijk wordt een nieuw evenwicht gevonden en zullen de meeste overgangsklachten verdwijnen. Helaas zal de overgang wel permanente gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de botgezondheid die er op achteruit gaat en het risico op hart- en vaatziekten dat omhoog gaat. Gelukkig is er ook goed nieuws, je kunt zelf iets doen om het ongemak en de klachten tijdens en na de overgang te verlichten! Door de combinatie van Hormoonyoga, krachttraining en de juiste voeding kunnen de meeste klachten verminderen of zelfs verdwijnen zodat je je weer energiek, ontspannen en vrolijk zult voelen. 

 

Beweging is in deze fase erg belangrijk om de spiermassa te behouden en de botten sterk te houden. Hormoonyoga en krachttraining is een mooie combinatie om daarvoor te zorgen. 

 

Met Hormoonyoga breng je de hormonen weer met elkaar in balans door de focus op de hormoonklieren die voor de hormoonbalans van een vrouw heel belangrijk zijn. De beoefening van Hormoonyoga bestaat uit stressreductie, dynamische oefeningen, ademhalingstechnieken, energiecirculatie en ontspanningsoefeningen. De doorbloeding naar de hormoonklieren wordt op deze manier gestimuleerd en het systeem komt tot rust zodat de hormonen weer in balans kunnen komen waardoor er minder klachten zullen zijn, een vrouw zich energieker zal voelen en lekkerder in haar vel zal zitten.  
 
Krachttraining zorgt voor spiergroei en behoud. In het begin van de overgang, als er oestrogeendominantie optreedt, kan krachttraining de oestrogeen aanmaak remmen en de hormoonschommelingen iets verminderen. 

 

Voeding heeft ook invloed op je hormoonhuishouding, daarom is het belangrijk om hier ook aandacht aan te besteden. Tijdens de voeding workshop zul je leren hoe je je maaltijden het best kunt indelen en welke voeding je het beste kunt eten voor een positief effect op je hormonen.

Praktische info:

Start 21 september 2023

Donderdagavond van 19:15 tot 20:30/21:00 krachttraining en korte presentatie met koffie of thee.
Zondagochtend van 9:00 tot 10:30 hormoonyoga en extra uitleg onder het genot van een kopje koffie of thee.
+ 1 vrije credit voor training naar keuze.
3 workshops over slapen, voeding en stress management.
Hand-out met hormoonyoga oefeningen.
Thuis opdrachten.
Vytal voeding app.
 
Kosten:€ 395,00 per persoon inclusief BTW. (Mocht je al een lidmaatschap bij ons hebben, dan wordt deze tijdelijk gepauzeerd en heb je daar dus geen kosten aan)
 
 

Voor meer informatie

Direct aanmelden en inschrijven voor de cursus kan natuurlijk ook.

You don’t have to be great to start, you have to start to be great