Vitaliteitstherapeut

Hoewel de levensverwachting mondjesmaat blijft toenemen, brengt men de meerjaren niet door in gezondheid. Chronische ziekten liggen op de loer die de vitaliteit flink kunnen beperken. Men spreekt dan van de niet-overdraagbare ziekten waaronder diabetes, hart- en vaatziekten, (chronische) rugpijn, depressie, COPD en kanker. Met pathofysiologische kennis van deze ziekten kan de Vitaliteitstherapeut helpen om meer uit het leven te halen. De integrale klinische lifecoach- en leefstijlaanpak heeft bewezen gunstige effecten op het verloop van deze ziekten en de kwaliteit van leven.

Een vitaliteitstherapeut is net als de Vitaliteitscoach expert in voeden, functioneel bewegen, coachen en volhouden, echter heeft de therapeut doorgestudeerd om niet alleen gezonde mensen te begeleiden maar ook mensen met chronische gezondheidsklachten.

Net als de Vitaliteitscoach leert de therapeut je allerlei leefstijlvaardigheden. Vaardigheden zoals beter leren ademen, beter leren bewegen, beter met stress omgaan en betere voedingskeuzes maken, waardoor je gezondheid en vitaliteit verbetert en je meer uit je leven kunt halen.

 
 

Ook als je ziek bent

Ook als je met chronische gezondheidsklachten kampt, dan is het vaak mogelijk om de doelen die gezonde mensen na streven te behalen, maar nu ga je met een Vitaliteitstherapeut aan de slag.

Binnen ons team is Rene van der Flier de vitaliteitstherapeut. Rene beschikt over de relevante kennis voor het managen van chronische pijnklachten en van chronische (niet-overdraagbare) ziekten en de bijbehorende zorgstandaarden.

Bij chronische gezondheidsklachten moet je denken aan:
  • Diabetes,
  • Hart- en vaatziekten,
  • (Chronische) rugpijn,
  • Depressie
  • Burn-out
  • COPD
  • Kanker

De vitaliteitstherapeut geeft 1-op-1 coaching aan particulieren, sporters, ondernemers en werknemers.

Je hebt meer in eigen hand dan je zou denken. Bij ons vind je alleen de beste vitaliteitsprofessionals. Professionals die samen met jou op zoek willen naar een oplossing die bij jóu past en blijvend is.

Bij Heiloo Vitaal geloven wij in Vitaliteit; fysiek, mentaal en emotioneel vrijheid ervaren, op elk niveau en wij leren cliënten de vaardigheden om meer uit het leven te halen en dit ook vol te houden.

Laten we samen aan de slag gaan!