jaar ervaring
programma
contact per week
Cijfers
De overgang is een natuurlijk proces waar we allemaal op een bepaald moment mee te maken krijgen. Tegelijk is het een proces dat voor elke vrouw weer anders is. Zo heeft niet iedereen dezelfde klachten en wisselt ook de intensiteit van de klachten enorm. Gelukkig kun je wel wat doen om gezond door de overgang te gaan.
Beweging is tijdens de overgang erg belangrijk om de spiermassa te behouden en de botten sterk te houden. Hormoonyoga en krachttraining is een mooie combinatie om daarvoor te zorgen en met ons succesvolle programma "Vitaal door de Overgang" zullen we jou hierin begeleiden.
Het programma was top georganiseerd met mooie extra’s, lekkere thee, geurtjes, taartjes, kaarten. Wat het programma uniek maakt is de intieme en persoonlijke benadering.
Verder zijn de duidelijke presentaties, met nuttige informatie heel waardevol evenals de ervaringen en inzichten die werden gedeeld door de deelnemers met verschillende leeftijden en fasen. Ook al ben je, net zoals ik, nog niet in de overgang, dit is een mooie voorbereiding.
Dewi van der Linden-Sumter
Het programma was top georganiseerd met mooie extra’s, lekkere thee, geurtjes, taartjes, kaarten. Wat het programma uniek maakt is de intieme en persoonlijke benadering. Verder zijn de duidelijke presentaties, met nuttige informatie heel waardevol evenals de ervaringen en inzichten die werden gedeeld door de deelnemers met verschillende leeftijden en fasen. Ook al ben je, net zoals ik, nog niet in de overgang, dit is een mooie voorbereiding.
Dewi van der Linden-Sumter
Op 23 januari 2025 starten we bij Heiloo Vitaal met een nieuwe editie van ons succesvolle programma Vitaal door de Overgang.
In dit 10 weekse programma behandelen we diverse thema’s over de overgang en gaan we samen wekelijks aan de slag met Hormoonyoga en Krachttraining. Ook behandelen we de essentiële Leefstijl onderwerpen tijdens de wekelijkse gesprekken en heel specifiek over het Managen van Stress, het belang van goed Slapen en de juiste Voeding aan de hand van drie interactieve workshops waar je niet alleen leert, maar ook tools krijgt aangereikt hoe je Stress kan managen, beter kan Slapen en hoe en welke Voedingsproducten juist wel of niet goed zijn voor jou als vrouw in de Overgang.
Kortom een cadeautje voor iedere vrouw die naar de overgang toegaat of er midden inzit.
Highlights en voordelen
Wat ga je leren!
Waarom?
Hormoonyoga brengt je de hormonen weer met elkaar in balans door de focus op de hormoonklieren die voor de hormoonbalans van een vrouw heel belangrijk zijn. De beoefening van Hormoonyoga bestaat uit stressreductie, dynamische oefeningen, ademhalingstechnieken, energiecirculatie en ontspanningsoefeningen. De doorbloeding naar de hormoonklieren wordt op deze manier gestimuleerd en het systeem komt tot rust, zodat de hormonen weer in balans kunnen komen en er minder klachten zullen zijn. Een vrouw zal zich energieker en lekkerder in haar vel voelen.
De hormoonyoga tijdens onze cursus wordt gegeven door Fleur Dekker.
"Fleur ontdekte op jonge leeftijd al dat hormonen flink kunnen rond razen en voor de nodige ongemakken kunnen zorgen. Na jaren hard werken gedreven door haar perfectionisme en de eisen van de prestatiemaatschappij besloot zij het roer om te gooien en schoolde zij zich om tot yoga docent. Omdat hormonen haar bleven fascineren besloot zij zich te verdiepen in het hormoonstelsel middels de opleiding Trainer Hormoonfactor die zij eind juni 2024 zal afronden. Haar missie? Zo veel mogelijk vrouwen begeleiden naar meer vitaliteit, betere hormoonbalans en een gezonder(e) leefstijl. Met haar authentieke en zorgzame persoonlijkheid staat zij voor je klaar om je een handje op weg te helpen."
Waarom?
Krachttraining is tijdens de overgang cruciaal voor het behoud van spieren en botten. Tevens helpt spiergroei en spierbehoud bij gewichtregulering. De daling van oestrogeen tijdens de overgang beïnvloedt de hormoonbalans, wat weer kan leiden tot blessures en klachten. Sporten en in het bijzonder krachttraining in combinatie met hormoonyoga helpt bij het reguleren van hormonen en verlicht symptomen zoals stemmingswisselingen en opvliegers. Daarnaast bevordert het vrijkomen van serotonine, endorfine en dopamine de mentale gezondheid waardoor je je sterker en fijner voelt in je eigen lichaam.
Waarom:
Het belangrijkste is om goed voor je lijf te zorgen door gezonde voeding. Voeding heeft ook invloed op je hormoonhuishouding, daarom is het belangrijk om hier ook aandacht aan te besteden. Kies het liefst voor onbewerkt voedsel, eet veel verse groenten en laat de ‘kant en klaar’ producten zoveel mogelijk staan. Beperk de inname van suiker, cafeïne, alcohol en sterk gekruid eten, omdat deze overgangsklachten kunnen verergeren.
Praktische informatie:
Locatie: Heiloo Vitaal, De Overtoom 7B te Heiloo
Parkeren: gratis en ruim voldoende plaats
Kosten: €475 per persoon (betalen in termijnen is mogelijk). Klik hieronder voor de opties.
Het programma heeft mij een compleet beeld gegeven over de overgangsfase in het leven. De saamhorigheid was geweldig, jammer dat het eindigde! Een combinatie van krachttraining, hormoonyoga en diepgaande informatie. Zeker een aanrader voor elke vrouw! Het was echt een cadeau voor mezelf gedurende 10 weken, met complete begeleiding door Fleur en Sandra.
Monique
Het programma heeft mij meer inzicht gegeven in wat de overgang allemaal kan omvatten. Dat werken aan je spierkracht belangrijk is en dat de juiste voeding ook helpend kan zijn. Het delen van ervaringen van en met de overige deelnemers aan het programma vond ik ook heel fijn en waardevol. De overgangsfase is een fase waarbij stilgestaan mag worden.
Siegrid
Bij beginnende (oppervlakkige) endometriose kan hormoonyoga baat hebben en mag het beoefend worden, maar wel na overleg met een arts en op eigen risico. Maar bij langere (uitgebreide) endometriose en endometriosecysten kan men beter geen hormoonyoga beoefenen, omdat het slijmvlies dat zich al buiten de baarmoeder bevindt verder kan gaan doorgroeien, wat kan leiden tot meer klachten en pijn in de buikstreek.
Hormoonyoga kan positieve uitwerkingen hebben op vrouwen met PCOS, doordat het de hormonen weer in balans brengt en zo de natuurlijke processen van het lichaam, zoals de eisprong en bevruchting, kunnen worden gestimuleerd.
Vrouwen met één of meerdere grote myomen kunnen beter geen hormoonyoga beoefenen, omdat het de groei van het myoom zou kunnen stimuleren en voor meer klachten zou kunnen zorgen.
Jazeker dat kan, maar dan moet je de adem niet vasthouden, omdat dit de bloeddruk kan verhogen, het advies is om dan gewoon rustig door te ademen. Ook is het advies om je hoofd niet lager te brengen dan je hart, bij voorover buigingen dient het hoofd altijd ten minste ter hoogte van het hart of hoger te worden gehouden.
Tijdens de laatste dagen van de menstruatie, als het bloed niet meer helder rood is, maar een beetje bruinig, dan kan er rustig worden begonnen met hormoonyoga. Tijdens de eerste dagen van de menstruatie kun je beter geen hormoonyoga beoefenen, omdat het kan leiden tot zwaardere bloedingen en ook een overmatige druk op de buikstreek.